28 Sep 2013

puding roti kukus versi irbid !

alhamdulillah !

tercapai jugak cita cita nak makan puding roti . gara gara syida kecik yang comel tu bagitau dia mengidam aku pon apetah lagi memang dah giler la kan dengan dessert ni .

tapi sayang ah memang tak cukup bahan . biasalah hidup kat perantauan ni memang kene redha la buat pape ta cukup bahan .

* sorry okey tak sempat nak snap pic puding roti aku sebab kami semua memang kelaparan . letak je terus semua serbu !

ni resepi bagi student macam aku yang sememangnya ta rajin nak g mall semata mata beli bahan nak buat puding roti . bedal je apa yang ada kat dapuq tu .

# roti 5 ban (pakai roti arab)

- 2 biji telur ayam
- 1 tin susu cair
- 1 sudu kecik asen vanilla
blend semua bahan tu .

- roti tu korang boleh potong kecikkan .
- letak dalam bekas roti tu then campurkan bahan yang di belnd tadi .

- guna cara kukus selama 30minutes !

^boleh cuba kat rumah ye benda yang paling simple ni . haha . adioooss .

No comments: