25 Nov 2017

REVIEW : All About Mayu Healing Facial Cream

Hai korang , since rasa tak boleh nak tidur ni melepak la kejap kan kat sini .

Lepas settle ‘me time’ 10 step korean skincare , rasa macam nak tukar moisturizer pulak . Bukan sebab moisturizer sekarang tak best , tapi leceh . Aku sejenis manusia yang nak simple and senang as easy go on gittew in my life ! 

Moisturizer yang aku guna sekarang ; 

- MAYU from SECRET KEY :) 

- Bought at : ALTHEA , korang boleh download apps ni from App Store ~

- Price : RM 125.00 normal price tapi offer RM 66.00 exclude postage for sure . tapi tapi tapiii , korang kena beli 2 barang untuk dapatkan shipping free ! then boleh bertabah waiting for the parcel ya .

- Alternatif boleh dapatkan produk ni from Argon Valley * link here ; http://www.argonvalley.com/product-category/beautycare/

The price is about RM 135.00 and ready stock for sure . so korang tak payah tunggu lelama like using Althea . But if korang just leklek je boleh tunggu , bolehlah beli kat Althea . Memana je okay ?

Mayu the best moisturizer actually . Very suitable for sensitive and dry skin . Kat Jordan ni memang kulit kering and sensitif yaaa amat . so highly recomended la . not sure untuk yang oily skin & combination skin sesuai tak .

Tapi tak suka packaging dia . So annoyed for me . HuhukS**


Ni rupa bentuk cream tu . Sangat bestt rasa ringan je muka and tak kering ! 







Tapi rasa nak cari moisturizer yang dalam tube just picit picti gittew . Heuheu ~

REPURCHASE ?
- Yes . Tapi guna time rajin .


Good night people ! dah sakit kepala ~ feww







Irbid Jo,
0328
25/11/2017

19 Nov 2017

Already 23 y/o

First st all mestilah kena syukur sangatkan Tuhan titipkan usia 23 tahun ni dapat bersama family and ofcourse new members in our family , Sumayyah Rumaisha !

Tak pernah terfikir aku akan kawin awal , which is memang takda langsung dalam mind aku nak langgar peraturan hidup sendiri . lol . tapi Tuhan itu sehebat hebat perancang ! 

I’m married on 11/09/2016 and giving birth Sumayyah Rumaisha on 17/06/2017 ! 

And thank you to my husband , siap buat suprise . memang ingat ke bebuat tak ingat actually ? Haha . thank you too to my ex housemate , Edahh sebab i got an advance birthday wishes siap datang rumah spend time and gossip lagi like zaman bujang dulu .

Actually I kena wish kat my lovely mom la kan sebab lahirkan I dan besarkan I dengan baik sangat sampi jadi gebu gebas comel macam ni . Haha . Okay enough I need to sleep when my lovely daughter sleeping !