28 May 2016

mati

andai mati itu mudah dan tidak payah 
ramai yang memilih untuk mati 
saat terasa diri tidak mampu 
bertahan pada setiap ujian dan dugaan 

tapi mati itu lagi payah 
dari meneruskan kehidupan 
dan berserah hanya pada takdir Tuhan 
Dia telah berikan janji 
bahawa setiap kesulitan punya penyelesaian 
dan berdoa lah pada Dia
hanya kerana Dia yang memegang doa itu . 

last papper with tanmiah . rip ~ 🌹

20 May 2016

lbp or vertigo ?

Nose bleeding , low blood presure , vertigo ? 

dah lama tak darah hidung dengan darah yang banyak . hum nampaknya im totallyy lost my blood tonight . nak pengsan pun ada . tapi sampai bila nak lembik ? mohon lah kuat sikit . sometime menyampah dengan diri sendiri sebab tak kuat langsung . 

kaki cramps ~ 

again mengeluh . 

tadi aku suspect low blood presure tapi takda lah nak stress ke mende . stress exam sebab susah kot ? tak pasti . 

bila rasa inbalance je darah dalam kepala terus suspect vertigo ! suka sangat buat andaian sendiri . sebab aku paling malas nak p hospital dekat irbid ni . sakit hati . bayar ubat memahal , ubat entah pape . takkan aku nak makan . then jawapan dia awak okay , takda pape . tekanan darah okay . aku ni explain about vertigo doctor pulak tak faham . last last sakit teruk macam mana pun stay on bed at home je lah . jimat duit . jimat masa . jimat tenaga . tak susahkan muraqib . 

aku pulak blurr , takkan la doctor tak tau vertigo  tu apa . or ada nama lain yang aku tak tahu ? muahaha krikrik betul . kang senang kalau ambil medical dulu . *oh please hakikatnya aku nak baca buku raqabah pun seru semangat study kan main susah .  

ceritanya malam ni kehilngan darah separuh gelas . esok kalau sakit kepala pening ni mula la meroyan nak balik . winter pun nose bleeding summer lagi la teruk . tadi pun jeny tegur muka nampak penat . semalam kak farah tegur muka penat . aku ni memang jenis muka tak da darah sangat ke macam mana ? selalu je orang tegur muka pucat . dah nama pun tak cukup darah kan ? 😂

dua tiga harini banyak je benda tetiba lost . nak berjalan tak strong tulang . pandangan tetiba lost . itu normal bagi aku . yang tak normal bila nak bangun time tidur , pening ! takkan teruk sangat vertigo aku ? ada kaitan ke dengan nose bleeding eh bila vertigo ? google tak membantu sangat . plus minus aku memang kena someone explain dari A until Z . 

kaitan ke dengan aku amal vitamin epo ni ? epo orang gastric kena dapatkan guide doctor tapi aku abaikan yang penting jaga breakfast . aku tak strong kalau tak take breakfast je . 

pakai spec pun mata rasa tak kuat . oh no . i need some sleep maybe ? 

kalau ummiabah ada comfirm dah tidur bawah ketiak ummiabah sesakit macam ni . belum esok , malam ni pun dah meroyan homesick .